A short exposition of dr martin luthers small catechism

This text is available in the following places:

Detailed Information about Kurze Auslegung des Kleinen Katechismus Dr. Martin Luthers = A short exposition of Dr. Martin Luther's Small catechism

  • Authors

    • Martin Luther
    • Heinrich Christian Schwan
  • Editors

    There are no editors for this item.

  • Translators

    There are no translators for this item.

  • Compilers

    There are no compilers for this item.

  • Transcribers

    There are no transcribers for this item.

  • Total Views for this Item:

    3365

  • Full Text (in ASCII format):

    There is no Full Text for this Model.

  • Additional Information:

  • Copyright Status:

    Public Domain.

  • How did this item enter the public domain?

  • Was this openly posted on the Internet?

© 2022 - Concordia Theological Seminary, Fort Wayne, IN

Bestel snel—dit item is moeilijk te vinden.

  • Vintage uit de jaren 1910

  • Materialen: papier, inkt, faux leer

Sorry, het lukte ons niet om deze listing te vertalen naar het Nederlands.

1900 S

Een korte uiteenzetting van dr. Martin Luther's Kleine Catechismus, 1913

Vermeld is een 1913 editie van A Short Exposition of Dr. Martin Luther's Small Catechismus met een gepersonaliseerde faux lederen hoes. De kleine catechismus werd geschreven om kinderen de Tien Geboden, de Geloofsbelijdenis van de Apostelen, het Onze Vader, het Sacrament van de Heilige Doop, het Kantoor van de Sleutels en De Biecht en het Sacrament van de Eucharistie te leren.

Het boek is vertaald van het Duits naar het Engels - de Duitse pagina's zijn de linkerpagina's en de Engelse pagina's staan op de juiste pagina's. Het is een mooie editie die eerder is gepersonaliseerd met de naam Jeanette Marquardt op de voorkant, gewikkeld in zwart imitatieleer met gouden vergulde gravures op de voorkant en rug. Het zou een mooi decoratief stuk zijn in een bibliotheek of studieruimte.

Het boek is in goede staat. Er zijn enkele scheuren langs de wervelkolom en de randen van de voor- en achterkant (hierboven afgebeeld). Er is een inscriptie geschreven in pen op de eerste pagina (hierboven afgebeeld). De wervelkolom is gebarsten, waardoor sommige pagina's losraken (hierboven afgebeeld). De pagina's zijn een beetje verkleurd langs de randen (hierboven afgebeeld).

Bekijk alle meegeleverde foto's om de staat van het product volledig te beoordelen.

Meet ongeveer 4 1/2'' x 6'' x 1''.

Stuur ons een bericht als u vragen heeft! Kom terug in onze Etsy shop voor meer curiosa en ephemera zoals vintage tijdschriften, vintage boeken, papieren poppen en meer!

Dit is een schatting op basis van aankoopdatum, de locatie van de verkoper, de verwerkingstijd, de bestemming en de verzendmaatschappij.

Andere factoren, zoals vertraging bij de vervoerder of het plaatsen van een bestelling in een weekend of op een feestdag, kunnen er voor zorgen dat je item later aankomt dan deze datum.

Lees meer

18 nov-12 dec

08 nov

Nadat jij je bestelling gedaan hebt, kost het CuriousBookShop 2-3 werkdagen om de verzending voor te bereiden.

10-14 nov

CuriousBookShop doet jouw bestelling op de post.

18 nov-12 dec

Arriveert op ongeveer 18 nov-12 dec bij jouw voordeur!

Etsy Aankoopbescherming: Shop met vertrouwen op Etsy omdat je weet dat wij je helpen wanneer er iets verkeerd gaat met een bestelling: zie voorwaarden van de regeling

Er ging iets mis bij het berekenen van je verzendkosten. Probeer het nog een keer.

442 shoprecensies

5 van 5 sterren

Aan het laden

5 van 5 sterren

Super snelle verzending en echt mooi boek! Ik ben dol op antieke boeken en deze winkel heeft een geweldige collectie! Ik kan niet wachten om meer van hen te kopen.

5 van 5 sterren

Perfect geadverteerd. Verkoper gaat een lange weg in het beschermen van de boeken die hij verzendt. Gewatteerde envelop, goed ingepakt, inclusief kartonnen verstijving om kreuken te voorkomen, uiteindelijk als finishing touch in een mooie hoes gestoken. Zal zijn aanbiedingen volgen, wachtend op de volgende aankoop. Bedankt.

5 van 5 sterren

je weet dat het boek oud was, maar in topvorm. het was kleiner dan ik dacht. meer als de grootte van een schoolboekenlezer! maar het was perfect. ik kijk ernaar uit om deze oude recepten te bekijken! 😊

  • Vorige pagina
  • Huidige pagina 1
  • Pagina 2 2
  • Pagina 111 111
  • Volgende pagina

What is the importance of Luther's Small Catechism?

The Catechism beautifully articulates the Gospel, the good news of Jesus' life, death and resurrection for our salvation. Luther realized that the truths of God's Word, as summarized by the Small Catechism, were matters of eternal life and death. They are the most important truths we can ever know.

What does Luther's Small Catechism contain?

Luther's Small Catechism reviews the Ten Commandments, the Apostles' Creed, the Lord's Prayer, the Sacrament of Holy Baptism, the Office of the Keys and Confession and the Sacrament of the Eucharist. It is included in the Book of Concord as an authoritative statement of what Lutherans believe.

Why did Martin Luther write the Catechism?

He had noticed that while the Protestant gospel had been preached for ten years, there had been such confusion in Germany between Catholic, Lutheran and Reformed teaching that religious education in the family home was in a sorry state. The Small Catechism was written to fill the gap.

Who wrote the Small Catechism?

9) Luther wrote, “The deplorable conditions which I recently encountered when I was a visitor constrained me to prepare this brief and simple catechism or statement of Christian teaching.” What were these “deplorable conditions?” “The common people… have no knowledge whatever of Christian teaching, and unfortunately ...